Wie ik ben

Ik ben Esther Sajet-Tenhagen.

Van kinds af aan houd ik van (oude) gebouwen en bouwkunst, materialen, kleurcombinaties maken en kunst in het algemeen. Want kunst inspireert!
Op de middelbare school ontwikkelde ik mijn interesse voor bouwen en liefde voor allerlei materialen door het examenvak Handvaardigheid. Ik besloot – na een tussenjaar als au-pair – de opleiding Facility Management te volgen, omdat deze brede opleiding aansloot bij mijn interesse in bouwen, gebouwen, interieur en mensen. Op deze opleiding maakte ik tevens kennis met logistiek en ruimteplanning.

Na de opleiding vond ik de ultieme baan in het bouwprojectmanagement. Ik bouwde als teamlid mee aan diverse bouwprojecten en werd in de loop van de tijd steeds vaker gevraagd om ook de projectverhuizing voor de opdrachtgever te coördineren. Het openvouwen van een (nieuwbouw)plattegrond voelde telkens als een cadeautje: een zee van ruimte lag open om daar een bestemming aan te geven vanuit het facilitaire Programma van Eisen. Met mijn ruimtelijk voorstellingsvermogen ging de ruimte op de tekening al voor mij leven. Ik heb veel plattegronden uitgevouwen en bestudeerd naar wat de meest praktische routing en logische indeling voor het betreffende pand zou kunnen zijn. Rondom de logistieke looplijnen creëerde ik de benodigde ruimten.

In 2018 heb ik de opleiding tot Interieurontwerper afgerond. Deze had ik nog nodig om compleet te zijn in bouwen, facilitair en interieur.
Met de opgedane kennis kan ik nu ook interieurs ontwerpen en voorstellen doen ten aanzien van kleuren, meubels, materialen en verlichting.

Ik houd van uitdagingen, oplossingen vinden, plannen en organiseren. Maar ook samenwerken met veel mensen, samen doelen bereiken, het bieden van een luisterend oor en mensen meenemen in verandertrajecten, wat herhuisvesting ook is. Communicatie is daarbij erg belangrijk. Ik beweeg soepel in de organisatie en krijg – als externe met een frisse blik – een bepaald beeld van de interne organisatie. Ik signaleer waar verbeteringen mogelijk zijn en waar behoeftes liggen.

Ik vind het belangrijk dat de hele organisatie betrokken wordt bij de vorderingen rond de bouw en inrichting. Het gaat immers om een verandering. Soms vinden medewerkers dat spannend en worden onrustig of bieden weerstand. Mijn kracht is te luisteren en vanuit een positieve instelling medewerkers gerust te stellen en vragen te beantwoorden. Zo creëer ik rust in de organisatie, begrip en betrokkenheid. Dit geeft veel positiviteit aan het project en dit werkt door in de organisatie, tot na de verhuizing.

In mijn rol van projectleider voor de verhuizing vind ik het prettig om zowel te denken als te doen. Beide heb ik nodig om goed te kunnen werken en de energie op peil te houden. Mijn werk moet tot resultaat leiden. Alleen plannen maken voelt voor mij als een verspilling van tijd: plannen dienen uitgevoerd te worden.
Ik wil bijdragen aan een goed gefaciliteerde en ingerichte organisatie, met als resultaat een prettige werkomgeving voor medewerkers en gebouwgebruikers, die daarin hun werkplezier vinden en zich laten inspireren voor werkverbetering of gaan werken aan de persoonlijke ontwikkeling.

Meedenken met de opdrachtgever in de toekomstige huisvesting van een organisatie, signaleren waar faciliteiten verbeterd kunnen worden, hoe ruimten effectiever gebruikt kunnen worden en efficiënter ingedeeld, spelen met kleur en materialen om een fijne werksfeer te creëren zodat anderen zich hierin kunnen ontwikkelen. Daar sta ik voor.

Met hart voor uw huisvesting, uw medewerkers en uw klanten.

Met trots ben ik ES-Office.

Esther Sajet
ES-Office

Projectleider herhuisvesting
T: 06 30 71 21 21
E: esther@es-office.nl